Снимка: БулфотоДо петък не се очакват много превалявания от дъжд. Само

...
Снимка: БулфотоДо петък не се очакват много превалявания от дъжд. Само
Коментари Харесай

Мрачна средносрочна прогноза за април: Сухият период приключва!

Снимка: Булфото

До петък не се чакат доста превалявания от дъжд. Само на обособени места в планинските региони на Югозападна България е допустимо през днешния ден и на следващия ден да има валежи, само че като цяло ще бъде изсъхнало, най-вече слънчево пролетно време. Това сочат средносрочните прогнози, показани в " Дарик кафе ".
 

Температурите до четвъртък ще бъдат по-ниски заради малко по-хладен въздух, който нахлува над Балканите, като дневните температури ще са 14-15 градуса, а по високите западни полета - 12-14 градуса.
 
След това, от събота, за малко по-дълъг интервал от време, ще настъпи смяна в атмосферната циркулация, която стартира в средата на тази седмица. В предходните 10 дни мощни антициклони се бяха настанили над целия европейски континент, по тази причина и времето над страната предходната седмица беше по-сухо.




Сега обаче над Западна и Централна Европа и над цялото Източно Средиземноморие ще се разположат центрове на ниско налягане. Това ще промени атмосферната циркулация над Балканите в края на седмицата, когато от югозапад към страната ще се приближи средиземноморски циклон и от събота и неделя времето ще се скапе.

Ще стартират превалявания, които се окачва да са по-активни, по-обилни над цялата страна, изключително в събота в следобедните часове, през нощта в неделя с дребни спирания. В понеделник ще има нова порция превалявания по нов средиземноморски циклон, който ще се приближи от запад към страната.
 
През цялата последваща седмица, с спирания, времето над южната част на Европа, над Балканите, над източната част на континента ще бъде обусловено и определяно от центрове на ниско атмосферно налягане, което означава повече валежи от дъжд. Тази обстановка се обрисува да остане такава до 15-17 април, като в някои дни ще са по-активни, а в други - единствено в следобедните часове. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР